Sanatate, securitate si alimentatie

Sanatatea si securitatea copiilor

carnaval-in-curtea-gradinitei_02
Sanatatea si securitatea copiilor este prima prioritate a tuturor angajatilor gradinitei. In acest sens, profesorii, ingrijitorii si cadrele medicale aplica proceduri specifice de lucru. Spre exemplu, triajul medical este realizat in fiecare dimineata de asistenta medicala. Gradinita isi rezerva dreptul de a refuza preluarea copilului de la parinti sau persoana imputernicita, in situatia in care starea aparenta de sanatate a acestuia indica faptul ca ar putea pune in pericol sanatatea lui si a colectivitatii.

Cadrele didactice si asistentele medicale monitorizeaza zilnic starea de sanatate a prescolarilor. Saptamânal, sunt derulate la fiecare grupa activitati de monitorizare a curateniei si a starii de igiena a prescolarilor. Lunar, la fiecare grupa, sunt derulate activitati ce vizeaza educatia sanitara si prevenirea imbolnavirii. in situatia in care in gradinita se confirma cazuri de varicela, rujeola, scarlatina sau alte boli infectioase, se anunta parintii si Directia pentru Sanatate Publica și se organizeaza dezinfectia spatiilor din gradinita. Prescolarii care absenteaza mai mult de trei zile au obligatia de a prezenta un aviz de reintrare in colectivitate, eliberat de medicul de familie.

Alte activitati desfasurate zilnic care au in vedere sanatatea copiilor sunt urmatoarele: activitatile zilnice de miscare in aer liber, aerisirea salilor de grupa, curatenia zilnica a tuturor spatiilor existente in gradinita.

 

 

Meniu si alimentatie

Gradinita cu Program Prelungit nr. 21 Iasi dispune de cantina proprie. Meniul copiilor este elaborat saptamanal de catre o comisie format din director, profesor de serviciu pe unitate, administrator de patrimoniu, bucatar, asistent medical si un reprezentat al parintilor. Meniul este conceput in functie de varsta si de nevoile prescolarilor pe baza normelor in vigoare impuse de Directia de Sanatate Publica, de preferintele copiilor si de recomandarile cadrelor medicale. Acordam o mare atentie consumarii de fructe si legume proaspete (gustarea de fructe), precum si consumului de lichide (in acest sens in unitate exista dozatoare de apa plata). Chiar daca mancarurile si bauturile care contin zahar, grasimi si conservanti sunt aproape imposibil de evitat in societatea moderna in care traim, incercam sa-i invatam pe copii sa manance cat mai sanatos. Totodata, acordam un rol important modului in care este servita masa, a climatului placut in care copiii invata sa manance impreuna.

 

Oferta furnizare alimente.